Caulfield Conservatories designed and constructed a beautiful wintergarden for a client in Wetherby, which lies within the borough of Leeds in the heart of West Yorkshire.

wetherbyclientcaulfieldLike many of our clients, the homeowner was keen to link the kitchen and living area with the dining room to create a fluid, open-plan space that utilised all available light. He wanted a wintergarden design that was in-keeping with the rest of his home’s aesthetics yet also offered a contemporary edge to the property.

In order to fulfil the brief, we needed to ensure that the finished extension complied with the latest building regulations. Through thorough assessment, and using cutting edge glazed units and frames, we brought the U value of the windows and doors down to 1.1, maximising the structure’s insulation and increasing its energy efficiency.

The family were delighted with the results and he and his family are now able to enjoy the spacious interior of their brand new wintergarden come rain or shine.