Northumbria

This imposing Victorian house has had its
conservatory reinstated to occupy the exact
site of the original structure

A charming feature of this hall is that the owners retained a picture of the original Victorian conservatory. The project was designed and built to the original specifications including the high clerestory windows to the rear wall. Note that the pitch of the roof follows the original – see the marks on the stone wall.

The structure extends from the library/sitting room and while internal furnishings are in keeping with a modern lifestyle, the practical use to which the space is devoted continues the tradition stretching back for around 150 years. The rigours of a north east winter are kept comfortably at bay.

Caulfield Conservatories

Individually handcrafted, the design is perfectly compatible with the Victorian original.

Gallery

Northumbria
Northumbria

FIND OUT MORE

Enter your details below to receive a downloadable brochure.

[gravityform id="1" title="false" description="false" ajax="true"]